Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Belgrade Bratislava Brussels Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw

EmailLinkedinPhoneMobile phone

Claudia van Meurs-Janssens

Advocaat

Expertise:

  • vastgoedrecht
  • huurrecht

Verhuurders en huurders van bedrijfsruimte of woonruimte kunnen sinds 2012 op Claudia vertrouwen. Claudia staat paraat om hen te adviseren en te vertegenwoordigen in alle zaken met betrekking tot het huurrecht: van het uitonderhandelen en opstellen van de huurovereenkomst, tot de beëindiging van de huurovereenkomst en alle geschillen die in de tussentijd en daarna kunnen ontstaan.

Als advocaat biedt Claudia gespecialiseerd advies voor zowel verhuurders als huurders van bedrijfsruimte. Of het nu gaat om kantoorruimte, winkelruimte, horeca of onbebouwde grond, Claudia is uw betrouwbare partner voor het vinden van praktische oplossingen binnen en buiten de huurovereenkomst.

In het woonruimterecht treedt Claudia uitsluitend op voor de verhuurder. Haar expertise strekt zich ook uit tot alle huurrechtelijke aspecten met betrekking tot de huisvesting van arbeidsmigranten.

Claudia is actief bij de volgende verenigingen en platformen:

  • Lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA)
  • Redactielid en auteur bij het Tijdschrift Huurrecht in Praktijk (HIP)
  • Auteur SDU Commentaar huurrecht
  • Bestuurslid Jong Management Haarlem

Blogs van Claudia van Meurs-Janssens

Het shortstaycontract: de uitkomst voor tijdelijke verhuur van woonruimte of een juridisch mijnenveld?

Het shortstaycontract staat weer volop in de aandacht sinds de inwerkingtreding van de Wet betaalbare huur en de Wet vaste huurcontracten op 1 juli 2024. Het shortstaycontract wordt vaak gepresenteerd als een makkelijke truc voor verhuurders om toch de huurbescherming te omzeilen, maar de werkelijkheid is anders.

Stoomcursus huurverhoging voor verhuurders van woonruimte

Claudia van Meurs-Janssens vat samen hoe de huurverhoging in 2025 in de verschillende segmenten precies werkt en hoe het zit met lopende huurovereenkomsten van woningen die tot 1 juli 2024 in de vrije sector vielen en waarvan de huurprijs nu in het middensegment uitkomt.

Toch ruimte voor verhuurders en huurder bij einde tijdelijke huurovereenkomst

Bij het eindigen van tijdelijke huurovereenkomsten liepen verhuurders die huurders wilden helpen door extra tijd te geven om een andere woning te zoeken tegen een muur van regelgeving op. De Hoge Raad oordeelde onlangs dat niet iedere overeenkomst die de elementen van huur bevat ook daadwerkelijk een huurovereenkomst ís.